Yleiset tiedotteet

Yleiset tiedotteet

Juha Iijalainen
04.04.2022

Tervetuloa uudistuneeseen Lääkehoitopassiin.

Kirjaudu järjestelmään koulusi HAKA-tunnuksilla ...

Lue lisää
Juha Iijalainen
04.04.2022

Welcome to Medication Passport 2.0

You can log in to Medication Passport 2.0 with your school HAK ...

Lue lisää

Ohjeet

Powerpoint-esitykset

Esitys Lääkehoitopassin käytöstä sekä tavoitteista.


Käyttökieli

Lääkehoitopassi-palvelua voi käyttää kolmella eri kielellä. Oletuskielenä on Suomi ja kieltä voi vaihtaa sivun yläosaan sijoitettuja kielilippuja napsauttamalla.

Ylös

Rekisteröityminen

Lääkehoitopassi-sovellusta käytetään HAKA-tunnuksilla tai henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla.

Ylös

Kirjautuminen

Opiskelija kirjautuu Lääkehoitopassi-sovellukseen oppilaitoksen sähköpostiosoitteella ja henkilökohtaisella salasanalla. Kirjautumiskentät on sijoitettu palvelun aloitussivulle.

Ohjaaja pääsee kirjautumaan lääkehoitopassiin suoritusmerkintöjen antamista varten sähköpostiin tulevan linkin kautta. Opiskelija määrittelee lääkehoitopassin omat tiedot -kohdassa ohjaajan sähköpostiosoitteen, johon linkki lähetetään. Opiskelija määrittelee linkin voimassaoloajan. Kun ohjaaja on päässyt linkin kautta opiskelijan lääkehoitopassiin, suoritusmerkinnän tekeminen tapahtuu kirjaamalla päivämäärä oppimistehtävän OSAA- tasoon. Ohjaaja voi valita näkymään vain opiskelijan OSAA -merkintää odottavat suoritukset klikkaamalla rastia sivun yläosassa.

Ohjaaja voi käyttää sähköpostin linkkiä useaan kertaan. Mikäli ohjaaja poistaa sähköpostin, jossa linkki on tai linkki ei toimi, voi opiskelijaa pyytää lähettämään linkin uudelleen.

Opettajat kirjautuvat oppilaitoksensa sähköpostiosoitteella sekä henkilökohtaisella salasanalla, joka saadaan oman AMK:n lääkehoitopassin pääkäyttäjältä.

Ohjaajan sähköpostin lisääminen

Opiskelija voi itse määritellä, kenellä on mahdollisuus antaa merkintöjä hänen lääkehoitopassiinsa. Opiskelija lisää itse ohjaajan sähköpostin menemällä omat tiedot kohdassa olevalle erilliselle Ohjaajan sähköpostilinkki -välilehdelle. Välilehdelle kirjataan ohjaajan Etu- ja sukunimi, harjoitteluyksikkö, jossa ohjaaja työskentelee sekä ohjaajan sähköpostiosoite. Opiskelija määrittää myös ohjaajan linkin voimassaoloajan. Kun tiedot tallennetaan, lähettää järjestelmä ohjaajalle sähköpostiin linkin, jonka kautta ohjaaja näkee opiskelijan lääkehoitopassin ja pystyy antamaan OSAA -suoritusmerkintöjä. Mikäli ohjaajan linkki ei toimi, tulee opiskelijan määrittää ohjaajan sähköposti uudelleen ja tallentaa se. Myös tunnuksen voimassaolopäivämäärää muuttamalla ja tallentamalla järjestelmä lähettää ohjaajalle uuden sähköpostilinkin.

Ylös

Salasana hukassa

Unohtuneen salasanan voi palauttaa Salasana hukassa -toiminnon avulla.

Järjestelmä lähettää aktivointilinkin annettuun sähköpostiosoitteeseen. Salasana päivitetään automaattisesti uuteen aktivointilinkkiä klikkaamalla ja uusi salasana lähetetään tiedoksi myös käyttäjän sähköpostiin. Salasana kannattaa päivittää heti kirjautumisen jälkeen mieleiseksi järjestelmän "Omat tiedot" -toiminnon avulla.

Ylös

Merkinnät

Lääkehoitopassin suoritusmerkinnät on jaettu suorituksiin ja harjoitteluihin.

Ylös

Suoritukset

Suoritusmerkinnät avautuvat päävalikon "Merkinnät" -> "Suoritukset" -linkin alta.

Oppimistehtävät on ryhmitelty kategorioittain Suoritukset-sivulle. Kategorian nimen edessä näkyvä + -ikoni tarkoittaa, että ko. kategorian alle kuuluu oppimistehtäviä. Kategoria avautuu otsikkoa tai + -ikonia klikkaamalla.

Opiskelijat voivat kirjata omaan Lääkehoitopassiin Nähnyt- ja Tehnyt -merkintöjä. Merkintöjä kirjataan oppimistehtäviä sisältävän taulukon Nähnyt- ja Tehnyt -sarakkaiden "Muokkaa" -linkeistä. Linkkiä klikkaamalla avautuu lomake, johon opiskelija voi syöttää päivämäärän, jolloin Nähnyt- tai Tehnyt -taso on saavutettu.

Ohjaajat kirjaavat Lääkehoitopassin Osaa-merkinnät ja opiskelijoilla ei ole muokkausoikeitta Osaa-merkintöihin.

Ylös

Harjoittelut

Harjoittelumerkinnät avautuvat päävalikon "Merkinnät" -> "Harjoittelut" -linkin alta

Osion pääsivulle listataan kaikki opiskelijan Lääkehoitopassiin tallennetut harjoittelumerkinnät. Uuden harjoittelumerkinnän voi tallentaa "Lisää uusi" -linkkiä klikkaamalla. Tallennettuja harjoittelumerkintöjä voi muokata ja tarvittaessa virheellinen merkintä voidaan myös poistaa.

Ylös

Omat tiedot

Käyttäjät voivat muokata käyttäjätunnukseen liitettyjä tietoja "Omat tiedot" -toiminnon avulla.

Toiminnon avulla voi esimerkiksi muuttaa salasanan haluamakseen tai päivittää muuttuneet yhteystiedot oikeiksi. Linkki toimintoon löytyy sisäänkirjautumisen jälkeen näytön oikeasta yläreunasta.

Ylös

Palaute

Lääkehoitopassin toimintaan tai sisältöön liittyvää palautetta voi lähettää pääkäyttäjälle palautelomakkeen avulla. Palautelomake löytyy Info-valikon alta ja se näkyy vain sisäänkirjaantuneille käyttäjille. Palauteviestiin liitetään automaattisesti mukaan tieto palautteen antajasta.

Ylös

Ulos kirjautuminen

Lääkehoitopassi-sovelluksen käyttö lopetetaan "Kirjaudu ulos" -linkkiä napsauttamalla. Linkki on löytyy näytön oikeasta yläreunasta.

Ylös

Ylläpito

Lääkehoitopassin ylläpidosta vastaa Turun AMK. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä ylläpitoon palautelomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse. Otamme mielellämme vastaan myös Lääkehoitopassin käyttöön liittyvää palautetta ja kehitysideoita.

Logo
HAKA kirjautuminen
Salasanakirjautuminen
Esittelyvideo
Esittelyvideo